2020. április 29., szerda

Tökéletes fehér kenyerem


Hozzávalók (fél kg-os kenyérhez):
  • 15 dkg finomliszt (bl55 vagy bl80)
  • 10 dkg rétes liszt
  • Kb. 1.5 dl víz
  • 1 dkg élesztő
  • csipet aszkorbinsav
  • 1 tk só
  • 10 dkg öregtészta
A hozzávalókat robotgéppel összedolgozom. Lágyabb, de olyan tésztát kell kapjak ami elválik az edény falától. Kb 30 percet pihentetem, majd átdolgoztatom a géppel, és mehet a kelesztőtálba.
Duplájára kelesztem, majd formázom, sütőpapíros jénaiba teszem, megint pihentetem, ameddig duplájára nem dagad.

250 °C fokra előmelegített sütőben 25 percig, majd visszavéve a hőfokot 200 °C fokra, további 20 percig sütöm. 
Sütés előtt és sütés után is lespriccelem hideg vízzel. 
Az eredmény tökéletes! Kívül cserepes, ropogós, belül pedig puha. A
kenyér majd' fél órán keresztül beszélt hozzám. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése