2024. szeptember 22., vasárnap

Mini "kürtős" kiflik

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg mascarpone 
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió/mogyoró/mandula
A lisztet, mascarponét, vajat összedolgozom, majd egy éjszakára (vagy pár órára legalább) hűtőszekrénybe teszem.

A diót aprítom, majd összekeverem a cukorral. A tésztát 4 részre osztom, majd a cukros-diós keverék negyedét a munkafelületre szórom, és ezen többször egyik oldaláról a másikra forgatva, vékony, kerek lappá nyújtom. A résztára szépen ráragad a cukros-diós keverék. Minden adag tésztával így járok el. 
A kört 16 cikkelyre vágom, majd kívülről haladva kiflivé formázom. 
Sütőpapíros tepsin 185-190 fokon készre sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése