2024. szeptember 2., hétfő

Mini uzsis kalács (sós)

  •  30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 tk só
  • 2 tk cukor
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejes vízben, majd összedolgozom a hozzávalókat. 
35-40 perc pihenő után a tésztát 8 egyenlő részre osztom, formázom, és ezt követően kb. 10-15 percet pihentetem.
A sütőt 210 fokra előmelegítem, a sütő aljába vízzel, hogy azzal melegedjen a sütő, és majd gőzben tudjanak sülni a kalácsok. Sütés előtt vízzel spriccelem, tetszőlegesen megszórom mákkal/szezám maggal/sóval, majd 12-15 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve még egyszer megspriccelem vízzel, majd rácson hagyom kihűlni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése