2020. február 14., péntek

Sajtos ropogós

Egy időben lehetett kapni a Lidl-ben nagyon sajtos, nagyon ropogós kekszet. Természetesen megszűnt. Az interneten böngészve akadtam egy olyasmi kinézetűre, gondoltam kipróbálom. Az eredeti természetesen Limara műve.
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 ek. só
200 g tejföl
Pici sütőpor

Krémhez:
30 dkg cheddar sajt (ez most a pannóniával készült)
25 dkg vaj
Pici só

A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 4 részre osztom. A lágy vajhoz hozzáadom a teszelt sajtot, sót és az egyenként kinyújtott lapokra rákenem.
Mint a bejglit feltekerem, folpackba csomagolom és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem.

Amikor már eleget állt a csiga, 200 fokra előmelegítem a sütőt, és kb 2 mm-es szeleteket vágok belőle, amit sütőpapírral bélelt gáztepsire teszek.
200 fokon 12 percig sütöm.

Amit nem sütök meg rúd, az a fagyasztóban is eláll, bármikor ha hirtelen betoppan valaki jól fog jönni. 😊