Nem egy tízperces mutatvány, de megéri elkészíteni.
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 25 dkg vaj
- 1.5 tk só
- 2 tojássárgája
- 30 dkg tejföl
A tésztát összedolgozom, majd egy órára lefóliázva hűtőbe teszem. Addig elkészítem a tölteléket:
- 2.5 dl tej
- 5 dkg liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 tojás
- + 1 sárgája a tetejére
- Só, bors
- 5 dkg vaj
- 15 dkg juhtúró
- 20 dkg reszelt sajt
A tejben csomómentesen elkeverem a lisztet, hozzáadom a reszelt sajtot, a tojást, sózom, borsozom, majd lassú lángon sűrűre főzöm. Levéve a tűzről elkeverek benne 5 dkg vajat, majd hagyom hűlni.
A tésztát maximum 0.5 cm vastagra nyújtom, (megemelkedik sütés közben) 2-3 centis pogácsa szaggatóval kiszaggatom, sütőpapíros tepsire sorakoztatom, megkenem tojássárgájával, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt készre sütöm.
A kihűlt krémhez hozzákeverem a juhtúrót, majd kettesével összeragasztom a pogácsákat. Kicsit megnyomkodom, majd reszelt sajtba forgatom.

