2025. május 18., vasárnap

Lekváros piskótatekercs

 

Zsófim egyik kedvence - én pedig elég ritkán szánom rá magam, hogy megsüssem, holott nagyon egyszerű elkészíteni.

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • (házi) baracklekvár a kenéshez
A tojásokat szétválasztom, és 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverem. 
A fehérjét habbá verem egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral.
Óvatosan vegyítem a felvert tojásokat, majd óvatosan hozzákeverem a lisztet is. 
Sütőpapírral fedett gáztepsire egyengetem a masszát, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.
180 fokos előmelegített sütőben 14 percig sütöm. 

Még forrón, fejjel lefelé átborítom egy sütőpapírra. Óvatosan leszedem az aljáról.. azaz a tetejéről a papírt. 
Még melegen megkenem lekvárral, és szorosan, akár a papír segítségével feltekerem. Papírba csomagolva hűvös helyen kb. fél órát pihentetem, majd nagyjából egy órára hűtőbe teszem.