Szeretem Limarát, szinte mindenre van receptje, és nem is irigyli. 😀
Anyukám nagyon szereti a kakaós csigát, de valahogy egyik sem volt AZ igazi. Tehát hála Limarának és az új sütőmnek, megtaláltuk.
A recepten nem változtattam!
Hozzávalók:
8 dkg liszt
30 dkg vaj
50 dkg liszt
50 g cukor
1 dl hideg víz
1.5 dl hideg tej
2.5 dkg élesztő
1 tojás
1 tk só
Kakaópor
Porcukor
A 8 dkg lisztet és a vajat hidegen összedolgozom. Ehhez legjobb a késes robotgép, de olyanom nincs, így egy aprítóba tettem, és csak nagyjából sikerült. Négyzetet formálok belőle, és ameddig összeállítom a tésztát fóliába csomagolva hűtőbe teszem. Ügyelek, hogy a hozzávalók mindig hidegek maradjanak.
A tésztát kinyújtom, a vajat beleszomagolom, majd nyújtani kezdem. A vaj itt ott kikandikál, némi liszttel ez orvosolható. Nyújtás után hajtogatás, majd mehet a hűtőbe kb. fél órára.
Ezt megismétlem kb. 4x.
Az utolsó nyújtáskor kb 1 cm téglalappá nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, szitán keresztül meghintem kakaóporral majd porcukorral. Én bőven szórok rá. A kakaó alatt nem látszik a tészta, a cukor alatt pedig a kakaópot.
Feltekerem, mint a bejglit, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
200 fokon 5 percig, majd mérsékelve a hőfokot 175 fokra, további 20 percig sütö
