2021. szeptember 18., szombat

Kedvenc rozsos kenyerem

 A recept nem saját, és igazából nem is nagyon tudom, hogy miként tudnám az ötletgazdát megjelölni. 

Hozzávalók: (2 szendvicskenyérhez)

  • 300 g dia-wellness rozsos sütőliszt
  • 170 g dw -50 ch sütőliszt
  • 30 g búzasikér
  • 1 ek. almarost
  • 2 ek. Zero 6 liszt
  • 2 ek dw sütőliszt
  • 50 g élesztő
  • 1 ek. oliva olaj
  • 2 kk. só
  • 450 ml meleg víz
A hozzávalókat dagasztó gépbe teszem, duplájára kelesztem, formázom, majd fél órát pihentetem. Sütés előtt vízzel megspiccelem. 

Előmelegített 230 fokos sütőben lefedve 10 percig, majd visszavéve 200 fokra a hőfokot már levéve a tetőt további 20 percig sütöm. Még 10 perc 180 fokon, és kész az álom kenyér. 

Nekem ez az adag egy hétre elegendő. Szeletelve teszem a fagyasztóba, pár óra alatt kienged, és olyan mintha frissen sült volna.