2024. szeptember 8., vasárnap

Kelt kakaós csiga

  • 50 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatom, a vajat megolvasztom, és robotgéppel lágyabb tésztát dagasztok. 
A tésztát kb. 30 percet pihentetem majd négyzet alakúra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom a cukros kakaóval, majd vízzel alaposan megspriccelem, hogy a kakaópor rátapadjon a tésztára. 
Feltekerem, majd kb. 1.5 ujjnyi szeleteket vágok. Sütőpapíros tepsire teszem, és legalább 30 percet pihentetem. 
A sütőt 190 fokra előmelegítem, majd mielőtt beteszem sülni a csigákat, vízzel lespriccelem, és 20 perc alatt készre sütöm.