Mutatós, egyszerű süti, amit szeret itthon mindenki. Mandulás és pisztáciás változatban készítettük el.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 110 g cukor
- 10 dkg liszt
- 80 g porrá tört mandula vagy pisztácia
- 1/2 sütőpor
- 1/2 citrom leve és héja
- 12 dkg olvadt vaj
A száraz hozzávalókat (liszt, mandula/pisztácia, sütőpor) összekeverem. A tojást a cukorral géppel habosra dolgozom, majd a száraz hozzávalókat hozzákeverem géppel. Hozzáadom a citromot, majd a legvégén az olvadt vajat is. Hűtőszekrénybe teszem 20 percre.
A madelein formákat az első kör sütése előtt szilikonnal befújom, a sütőt 210 fokra előmelegítem. Kiskanállal töltöm a formákat, majd 10 perc alatt készre sütöm.

