2023. január 7., szombat

Madelein

 Mutatós, egyszerű süti, amit szeret itthon mindenki. Mandulás és pisztáciás változatban készítettük el. 

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 110 g cukor
  • 10 dkg liszt 
  • 80 g porrá tört mandula vagy pisztácia
  • 1/2 sütőpor
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 12 dkg olvadt vaj
A száraz hozzávalókat (liszt, mandula/pisztácia, sütőpor) összekeverem. A tojást a cukorral géppel habosra dolgozom, majd a száraz hozzávalókat hozzákeverem géppel. Hozzáadom a citromot, majd a legvégén az olvadt vajat is. Hűtőszekrénybe teszem 20 percre. 
A madelein formákat az első kör sütése előtt szilikonnal befújom, a sütőt 210 fokra előmelegítem. Kiskanállal töltöm a formákat, majd 10 perc alatt készre sütöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése