Interneten találtam, minimálisat változtattam rajta.
Hozzávalók
- 1 kg kenyér liszt
- 0.5 l víz
- 5 dkg élesztő
- 1 közepes méretű krumpli + a főző léből 1 dl
- 1 ek. só
25 dkg lisztből, fél liter vízből és az élesztőből “öregtésztát” készítek. (Nem is öregtészta, de ennek nincs neve szerintem.) Ezt lefóliázom és 3 órán át hagyom érni.
Közben megfőzöm a felkockázott krumplit a sós vízben. Ha letelt a 3 óra, összedolgozom az összes hozzávalót. Plusz só már nem kell bele.
Lefedve 1 órát kelesztem, majd formàzom, jénaiba teszem, vízzel megspriccelem és hagyom pihenni fél órát.
Sütés előtt bevagdalom, lespriccelem vízzel és a recept szerint hideg sütőbe tolom.
30 perc 250 fokon majd további 30 perc 210 fokon, tető alatt.
Kivéve lespriccelem vízzel, hagyom kihűlni.
- A forró jénait ne érje víz szétpattan
- Nyugodtan mehet előmelegített sütőbe a kenyér
- Ez az adag 2 db kb 75 dekás kenyérre elég

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése