.. mert én bagettet szeretnék sütni, ami Zsófim szerint simán csak hosszú kifli.
Persze, ehhez kell forma is, amit Zsolt szerzett be Itt.
Egyszerű recept kellett, kovász mentes, olyan amit összedobok és kész is. Keresgélni kezdtem, egy videóban találtam a következő receptet, amit nem linkelek, mert voltaképp a pizza tésztám receptje. Nem hittem volna, hogy bagettként is működik.
- 60 dkg liszt
- 3.5 dl víz
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 1.5 kk só
- 4 ek. olaj
Ezt dagasztógépbe teszem, elindítom, rugalmas, puha tésztát kell kapjak.
4 részre osztom, gombócokat formázok, 30 percig hagyom letakarva, majd hosszúkássá formázom, formába teszem, és még 30 percet pihentetem.
Vízzel lespriccelem, megszórom amivel szimpatikus - mi szezámmaggal és kis szemű zabpehellyel szórtuk - majd előmelegített 210 fokos alsó-felső sütésen a 2. polcon 15 percig, majd visszavéve a hőfokot 190 fokra további 25 percig sütöm.
Egyszerű, kívül ropogós, belül puha, finom.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése