2021. április 22., csütörtök

Vajas buci

 A bagett receptjéből kiindulva álmodtam meg és tökéletesítem ezt a bucit. Jelenleg ennél a receptnél megálltam. 

Hozzávalók: 6 db 

  • 30 dkg liszt
  • 180-190 ml víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
A hozzávalókat dagasztógépbe teszem, könnyű, de olyan tésztát kell kapjak, ami elválik az edény falától. 
Kb. 10 perc pihenés után 6 részre osztom, majd kis gombócokat formázok, letakarom és 30 percet pihentetem. 

Miután megkelt a tészta, kis bucikat formázok, további 30 perc pihenés. 

A sütőt 210 fokra melegítem alsó-felső sütésen, majd a bucikat tejjel megkenve sütni kezdem. 10 perc után 190 fokra visszaveszem a hőfokot, majd 10 perc elteltével kiveszem, megkenem olvaszott vajjal és további 3 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése