A bagett receptjéből kiindulva álmodtam meg és tökéletesítem ezt a bucit. Jelenleg ennél a receptnél megálltam.
Hozzávalók: 6 db
- 30 dkg liszt
- 180-190 ml víz
- 5 dkg vaj
- 1 tk só
- 2.5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
A hozzávalókat dagasztógépbe teszem, könnyű, de olyan tésztát kell kapjak, ami elválik az edény falától.
Kb. 10 perc pihenés után 6 részre osztom, majd kis gombócokat formázok, letakarom és 30 percet pihentetem.
Miután megkelt a tészta, kis bucikat formázok, további 30 perc pihenés.
A sütőt 210 fokra melegítem alsó-felső sütésen, majd a bucikat tejjel megkenve sütni kezdem. 10 perc után 190 fokra visszaveszem a hőfokot, majd 10 perc elteltével kiveszem, megkenem olvaszott vajjal és további 3 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése