Hozzávalók:
A piskótához
- 3 tojás
- 2 dkg negyedannyi édesítőszer
- 5 dkg -50ch dia wellnes liszt
- 1/2 cs. sütőpor
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 3 tojássárgája
- 1 tömlős natúr medve sajt
- 1 ek. negyedannyi
- 3 dl habtejszín
Továbbá:
- 1 csésze fekete kávé
- Tej
- Holland kakaópor
- Esetleg rum (aroma)
A piskótához a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját fehéredésig verem az édesítővel. A fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan összedolgozom a két masszát. 5 dkg -50 lisztet szitálok bele, elkeverem, majd habzsákba töltöm, babapiskóta formát nypmkodok sütőpapírra. 180 fokon 15 percig sütöm.
A tojások sárgáját az édesítővel, a mascarponeval és a tömlős sajttal (elhagyható, de szerintem nagyon feldobja az ízét) habosra keverem, a keményre vert tejszínhabbal összedolgozom.
A négyzet alakú tál aljára kevés krémet teszek, majd a tejeskávéba mártott piskótákat egymás mellé sorakoztatom.
Erre krémet teszek, hogy befedje, majd meghintem vékonyan holland kakaóporral. A rétegetést addig folytatom ameddig el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg krém, rajta a kakaószórattal.
Pár órára hűtűtőbe teszem. A tojás miatt 1-2 napon belül fogyasszuk el!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése