Barátom a túró, viszont az eredeti túrógombóc nem diétás a búzadara miatt. A salátagyár oldalán olvastam, hogy a grízt zabkorpával lehet helyettesíteni.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 6 dkg zabkorpa
- Só
A forgatáshoz:
- 2-3 szelet ch csökkentett kenyér pirítva, lereszelve
- 2 ek. olaj
A hozzávalókat összedolgozom, majd 1 órát pihentetem, hogy a zabkorpa picit bedagadjon.
A morzsát pici zsiradékon megpirítom, majd a kifőtt gombócokat abba forgatom.
A főzési idő addig tart, ameddig fel nem jön a víz felszínére a gombóc.
Tejfölbe negyedannyit kevertem, azt tálaltam hozzá.
Nem azt mondom, hogy 100%ig olyan mint az eredeti, Nagyim féle, de alternatív megoldásként tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése