Hozzávalók
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 2 dl. tej
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 db tojás
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 kávéskanál oreganó
- 1 kávéskanál petrezselyem
- egy csipet őrölt szerecsendió
- ízlés szerint: só, bors
- Olaj/zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 7 dkg sűrített paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- ízlés szerint só, bors, oregánó
- 50 dkg száraz spagetti tészta
Az olajon megfuttatom a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
Hozzáadom a paradicsompürét és a kis darabokra vágott paradicsom konzervet. Ízesítem a cukorral és a többi fűszerrel, majd fedő alatt kis lángon 10 percig főzöm. Közben elkészítem a húsgolyókat.
Beáztatom a zsemlét a tejbe kb 10 percre, majd kinyomkodom.
A húsokat egy tálba rakom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a sajtot, a hagymákat, a fűszereket, majd alaposan összekeverem.
Alaposan összegyúrom, és vizes kézzel kisebb húsgolyókat formázom a masszából.
A kész húsgolyókat beleteszem a paradicsom mártásba, és kis lángon kb. 40 percig főzöm.*
Az időközben elpárolgott folyadékot pótolom vízzel.
*Nekünk ehhez a tészta adaghoz ennyi húsgombóc sok. Kb. a felét lobogó, sós vízben 2-3 percig főzöm, majd fagyasztom, így legközelebb csak a paradicsomos alappal kell bajlódni. A főzési idő ez esetben 30 percre csökken.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése