Azóta a kifli Timi kedvenceként Timikifliként is ismert.
Hozzávalók:
80 dkg finom liszt (régen 1 kg kellett, de valahogy az évek során valami változhatott, mert az sok bele)
1/2 liter tej
1 evőkanál só
1 élesztő
12 evőkanál olvasztott zsír
+ 1 tojás és olvasztott zsír a kenéshez
Az élesztőt felfuttatom, majd összedolgozom a hozzávalókat. Egy órát pihentetem a tésztát lefedve, majd 8 kis cipóra osztom, amit egyesével kis kerek lapokra nyújtok. 8 cikkre vágom, megkenem olvasztott zsírral, és kívülről befele feltekerem.
Tojással megkenem és mehet is a sütőbe. Légkeverés alsó-felső sütésen 200 fokon kb 20-25 percig sütöm.
Tojással megkenem és mehet is a sütőbe. Légkeverés alsó-felső sütésen 200 fokon kb 20-25 percig sütöm.
Köménymaggal, sós pereces feltéttel és durva sóval megsózva is finom.
A sós keverék hozzávalói:
A sós keverék hozzávalói:
3 evőkanál liszt
1 evőkanál só
Víz
Összekeverem, ameddig sűrű, sima méz sűrűségű nem lesz. Mielőtt elkészül a kifli, a sülés utolsó 5 percekor kiveszem, ráöntöm, majd készre sütöm.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése