2019. október 27., vasárnap

Rakott tejszínes hús

A világ legegyszerűbb étele, mégis amikor Kriszti (legkedvesebb sógórnőm) ezt akar főzni, felhív előtte, hogy pontosan hogy is kell..
Ezt a bejegyzést Krisztinek ajánlom. 😉

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
20-25 dkg trappista vagy bármilyen kedvenc sajt
5 dkg füstölt sajt (van hogy kihagyom)
1 csomag kockázott bacon vagy 30 dkg szeletelt
15 dkg sonka
5 dl tejszín
Só, bors

A húst vékonyra szeletelem, sózom, borsozom. A tepsi aljára kicsi zsiradékot teszek, erre rá a bacont. Én szeleteltet szoktam. Az első sor hús, majd sonka, sajt. Ezt addig rétegelem, ameddig el nem fogynak a hozzávalók. Ha kész vagyok, nyakon öntöm tejszínnel, megszórom sajttal, bacont teszek a tetejére, majd megsütöm.

Köretnek rizs, hasábburgonya és vegyes zöld saláta illik hozzá leginkább.
(a képet Kriszti küldte az elkészült tejszínes húsról)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése