Na de a recept Gyöngyi nénitől, Apu nővérétől van.
Hozzávalók:
Tészta:
50 g vaj
100 g cukor
2 tojás
1 ek. méz (anélkül is jó lesz)
1 kk. szódabikarbóna
400 g liszt
Krém:
3 dl tej
100 g liszt
200 g vaj
250 g porcukor (kb 10-12 dekát teszek bele)
1 vaníliás cukor
1 tojás (amióta gyerekek vannak, kihagyom)
Csokoládé a tetejére
A tésztát gőz fölött keverem ki. Megolvasztom a vajat a cukorral,mézzel, szódabikarbónával, majd a legvégén hozzáadom a tojásokat is. Folyamatos keverés mellett beleöntöm a lisztet is. Nem mindig vesz fel 40 dekát. Ha a tészta összeállt, gyorsan 4 részre osztom, majd vékony lappá nyújtom. Vajazott tepsi hátulján, nem túl magas hőfokon (gázsütőnk van, egy roncs, gőzöm sincs hány fokon) világosra sütöm. 160 fokon...
A krémet főzöm. A tejben csomómentesen elkeverem a lisztet, majd sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt keverőtálba teszem, hozzáadom a vajat, a cukrot és a vaníliáscukrot, majd magas fokozaton kikeverem. Elég sokáig szoktam hagyni a gépet dolgozni, úgy lesz igazán krémes a krém.
A lapokat egyenként megkenem, a tetejére olvasztott csokoládét kenek.
Egy napot állnia kell, hogy a tészta megpuhuljon és összeérjen a sütemény is.
1 vaníliás cukor
1 tojás (amióta gyerekek vannak, kihagyom)
Csokoládé a tetejére
A tésztát gőz fölött keverem ki. Megolvasztom a vajat a cukorral,
A krémet főzöm. A tejben csomómentesen elkeverem a lisztet, majd sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt keverőtálba teszem, hozzáadom a vajat, a cukrot és a vaníliáscukrot, majd magas fokozaton kikeverem. Elég sokáig szoktam hagyni a gépet dolgozni, úgy lesz igazán krémes a krém.
A lapokat egyenként megkenem, a tetejére olvasztott csokoládét kenek.
Egy napot állnia kell, hogy a tészta megpuhuljon és összeérjen a sütemény is.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése