550 g liszt
40 dkg főtt, áttört burgonya
0.5 dl olaj
1 dl tej + csipet cukor
3 dkg élesztő
1 tk só
Kb 3 dl a főzővízből
Feltét
1 nagy tejföl 330 g
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Bacon
Lilahagyma
+ Ki mit szeret
A tejben felfuttatom az élesztőt, a krumplit áttöröm, majd összedolgozom a hozzávalókat. A tészta akkor jó, ha sűrű nokedlitésztára hasonlít, és nem válik ez az edény falától.
Ez az adag vastagabb langallót eredményez, mi jobb szeretjük vékonyabb tésztával, így két kisebb tepsire való jön ki ebből a mennyiségből.
220 C° on félig megsütöm a lapo(ka)t.
A sütőből kivéve megkenem a tejfölös krémmel, bacont, hagymát majd sajtot teszek rá. Közben a sütőt 230 C° ra állítom. Erre szoktam még kolbászt és csípőspaprikát is tenni.
Addig sütöm míg szépen meg nem pirul a teteje.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése