2019. december 28., szombat

Kenyérlángos



Hozzávalók:

550 g liszt
40 dkg főtt, áttört burgonya
0.5 dl olaj
1 dl tej + csipet cukor
3 dkg élesztő
1 tk só
Kb 3 dl a főzővízből

Feltét

1 nagy tejföl 330 g
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Bacon
Lilahagyma
+ Ki mit szeret

A tejben felfuttatom az élesztőt, a krumplit áttöröm, majd összedolgozom a hozzávalókat. A tészta akkor jó, ha sűrű nokedlitésztára hasonlít, és nem válik ez az edény falától.
Meleg helyen duplájára kelesztem. A sütőt 220 fokra előmelegítem. A tepsi aljára sütőpapírt teszek, amit beolajozok. Erre öntöm a tésztát, amit olajos kézzel elegyengetek.
Ez az adag vastagabb langallót eredményez, mi jobb szeretjük vékonyabb tésztával, így két kisebb tepsire való jön ki ebből a mennyiségből.
220 C° on félig megsütöm a lapo(ka)t.

A sütőből kivéve megkenem a tejfölös krémmel, bacont, hagymát majd sajtot teszek rá. Közben a sütőt 230 C° ra állítom. Erre szoktam még kolbászt és csípőspaprikát is tenni.
Addig sütöm míg szépen meg nem pirul a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése